måndag 4 oktober 2010

Afternoon Tea Scones

Det är inte Mrs Beeton´s recept, fast det är inklistrat i den kokboken; utan receptet är handskrivet av Mrs Margaret Frances i Ramsgate, som gav min pappa kokboken i slutet på 50-talet när han bodde hos henne ett tag för att förbättra sina kunskaper i engelska. Tyvärr har han nog aldrig bakat de här sconesen, vilket helt klart var en miss, för de är otroligt goda och överhuvudtaget inte jämförbara med tråksconesen i Vår Kokbok.


Eftersom jag inte är så inne på ounces och sånt, så fick jag översätta receptet.

Blanda 6 dl mjöl med 2 tsk bakpulver och lite salt och rör i 56 g flott och 56 g smör (Mrs Frances skrev margarin, men jag använder alltid smör). Tillsätt 1 dl russin och 0,6 dl socker. Vispa upp ett ägg och blanda med de övriga ingredienserna. Tillsätt lagom mycket mjölk för att konsistensen ska bli bra. Kavla ut en tjock platta och ta ut scones med runt mått och grädda 20 minuter i ugn. Ugnstemperatur 175 - 200 grader.