torsdag 14 april 2011

Sopptillbehör 3

Här kommer en fortsättning på de gamla tyska recepten.

Friterade grönsaker (två pluspunkter av bokens tidigare ägare: Gör en pannkakssmet avv 100 g mjöl, 1 ägg, 1 kopp mjölk och salt. Skär primörer i småbitar och doppa dem i smeten. Fritera och servera i soppan.

Småmakaroner av olika form kokas för sig och tillsätts. I Tyskland är bokstavssoppa fortfarande mycket populärt bland yngre skolbarn. Man kan också göra pasta själv på 125 g mjöl, 1 ägg och lite salt och låta den torka innan den tillsätts soppan.

Rivedeg: Gör en deg av 250 g mjöl, 1-2 ägg, salt och låt den torka lite. Riv sedan degen på rivjärn, låt det rivna torka och koka det sedan i saltat vatten.

Spätzle är också ett soppalternativ. Och gröna knoppar, som man gör av 2 msk mjöl,, 1 ägg, 1 msk hackad persilja och gräslök, samt lite vatten och salt. Man trycker ut degen genom ett durkslag och kokar de gröna knopparna i saltat vatten. Tillsätter dem därefter i soppan.

Fortsättning följer vid tillfälle.