torsdag 21 juli 2011

Rheinhessisches Rindfleisch

Det fanns en bröstbit kvar av paketet nötkött. De flesta lämpliga recept krävde en bit rimmat kött, så jag fick söka vidare. Det här receptet var rätt bra. Jag kokade köttet i tryckkokaren, vilket går på 1/3 av tiden, men nedan återger jag originaltiderna.

Man kokar bröstbiten med soppgrönsaker. Efter 30 minuter tillsätts salt och peppar. Under tiden river man pepparrot eller använder färdigriven, låter en kopp rivebröd mjukna i lite köttspad och steker potatis. Såsen består sedan av skorpmjölet, 1 krm socker, 4 msk grädde och lagom mycket köttspad, samt pepparrot. Till detta rekommenderas inlagda gröna valnötter eller surt inlagda lingon, men det enda jag hade var lingonsylt. Fast det passade inte riktigt. Annars var det en bra middag med lättsmält kött. Vi åt gröna ärter till också.