lördag 21 januari 2012

Flygande Jacob

Jag har nu insett att Flygande Jacob är ett klassiskt svenskt recept från 70-talet som jag har missat, så nu är det dags för en premiär för denna berömda rätt.

Här ligger kycklingbitarna förberedda för grillning. Kommer dock inte grilla kyckling i ugn mera, p g a att det blev extremt rökigt och kladdigt. Det går säkert lika bra att ugnssteka kyckling vid lägre temperatur.



Flygande Jacob är (med undantag för grillning och ugnsrengöring efteråt) ett busenkelt recept. Man tar bort kycklingbenen och skär kycklingen i småbitar. Sedan vispar man 3 dl grädde, blandar med några matskedar chilisås och lite örtsalt och brer detta över kycklingen, som gräddas 15 minuter i ugn. Under tiden steker man lite bacon, som tillsammans med jordnötter strös över gratängen som får stå inne 10 minuter till. Ugnstemperatur ca 225 grader, beroende på hur mycket färg rätten får.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar