lördag 4 februari 2012

Parisare och paprikabröd

Först klassikern Parisersmörgås. Se så röd och vacker den är före stekningen, nästan som dansk pölse.


Garneras efter stekning med ett stekt ägg.


Blanda 300 g köttfärs med 1,5 tsk potatismjöl, 3 msk rödbetsspad och 5 msk vatten. Hacka sedan 3 msk inlagda rödbetor och 1, 5 msk lök och blanda i detta tillsammans med 1,5 msk kapris. Smaka av med 1/2 till 1 tsk salt och 1 krm peppar. Bred smeten på 4 rostbröd och stek dessa med köttsidan först och därefter brödsidan. Garnera med stekt ägg.


Ajvarbröd. Jag läste i ett forum att man kan blanda paprikapasta i bröd och tyckte det var värt ett försök. Degspad var vassle, som fortfarande fanns kvar i frysen efter ostkakebakningen. Färgen blev fin och smaken inte särskilt stark med knappt en halv burk ajvar (marmeladburksstorlek).



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar