måndag 19 mars 2012

Inälvsmat

Charlotte Birnbaum, som tydligen bor både i Sverige och Tyskland, har skrivit en bok om inälvsmat. DN berättar om författarinnan.

Hon anser att fördomarna mot inälvsmat är typiskt protestantiskt och att katoliker inte har några problem med den. Och det kan nog stämma. Fast pölsa och blodpudding finns ju även i Sverige.

Den som är intresserad av att äta inälvor kan besöka Weisses Bräuhaus. Muenchner Voressen är rätt likt pölsa, fast surare. Ärligt talat var det inte särskilt gott. På söndagar finns det tjurtestiklar på menyn.

Jag har ofta sett komage i butikerna, men hittills inte testat något recept. Inte heller sur lunga är något som jag har testat, men det är tydligen mycket populärt. Säljs på burk i varenda affär i hyllan med burksoppor och syltor.

Mjältkorv säljs också överallt, men inte heller den har jag testat. Det kanske blir dags snart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar