torsdag 5 juli 2012

Persikopaj



Med Schmand (liknar creme fraiche) i smeten blev den väldigt god. Egentligen skulle det skivas jordgubbar över vid serveringen, men det fanns inga kvar i kylskåpet.

Gör en mördeg på 200 g mjöl, 75 g socker, 1 krm salt, 1 ägg och 100 g smör och låt den vila ett tag i kylskåp. Kavla ut den och lägg den i en form och tryck till kanterna. Tvätta och skiva 5 mogna persikor i lagom stora klyftor. Blanda gräddfilen med 2 ägg, 125 g socker, 1 msk vaniljsocker, 2 tsk maizena och 1 tsk rivet citronskal. Jag tror jag glömde både vaniljsocker och maizena, men det gick bra ändå. Lägg smeten på mördegen. Fördela persikoklyftorna i smeten och klicka över 40 smör. Grädda minst 30 minuter i 180 grader. Servera kall med florsocker och jordgubbar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar