tisdag 8 januari 2013

Äggfylld bulle och god vitkålssallad




I en smörgåsbok hittade jag recept på fyllda småfranska med bl a svampsås och ägg. Här är det någon reststuvning i botten och ett ägg iknäckt. Litet kul kvällsmat.


Vitkålssalladen hittade jag på internet som cole-slaw med kanel, men jag har ändrat litet på den. Först tar man en klyfta vitkål på ca 300 g och strimlar den fint, saltar litet och kramar den hårt så den vattnar sig (à la bayerska recept), sedan grovriver man ett par morötter och tillsätter en nypa socker, 2 krm kanel och en tsk citronsaft och låter detta sedan dra ca 20 minuter eller mer. Sedan lägger man salladen i ett durkslag och pressar ut all vätska som går. Därefter blandar man i 1 dl majonnäs. Faktiskt riktigt god sallad och bättre än tråkig pizzasallad (som händelsevis är ett svenskt eller möjligen "svenskt" påfund).





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar