måndag 21 januari 2013

Tunga och annan retromat



Jag gjorde en sås med rödvin till oxtungspetsen och stekte upp saffranskroppkakorna. Det är inget fel på oxtunga, men däremot kan det vara svårt att överkomma sina fördomar.


Om man tycker att oxtunga är känns läskig i skivad form, men ändå gillar smaken, så är ju det här en variant, nämligen köttkräm ur Icas Smörgåstårtsbok från 80-talet. Lika delar mald/mixad tunga och smör, smaksatt med tomatpuré och tabasco eller worcestershiresås. Här på pumpernickel med inlagd gurka.


Klappkräm med smultron.


En liten sats knäckkakor, som man kan tänka sig som komplettering av en efterrättstallrik.
30 g smör smälts. Blanda i 40 ml socker, 10 ml sirap, 10 ml grädde, 40 ml mjöl, 40 ml havregryn, 1 ml bakpulver och klicka ut 10 kakor på plåt. Grädda 5 minuter i 200 graders värme. 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar