måndag 11 februari 2013

Adlig mat



Leif Mannerströms makaronipudding, dedikerad till friherre Johan Ehrenswärd, ska tydligen vara världens godaste makaronipudding, enligt bloggaren Lotta Kruse, som dock har bytt ut några ingredienser (knipplök mot purjo och när det gäller ost: grevé eller herrgård mot präst - men det hörs väl på namnen vilka ostar som är adliga). Den som är intresserad kan ju söka på internet, men jag blev väl inte riktigt så imponerad, som jag förväntades bli. Ändå drack vi spanskt rödvin till, som Mannerström och friherren plägar.


De här små kexen ser kanske anspråkslösa ut, men de är ett måste när det serveras champagne på Riddarhuset. Goda är de också.

2,5 dl mjöl
1 msk socker
100 g kallt smör
75 g färskriven parmesanost
blandas i matberedaren tills det bildats smulor. Knådas sedan till en tjock rulle på bakbordet och rullas i en msk paprikapulver. Låt stå i kylen minst en timme och skär sedan en halv centimeter tjocka skivor som läggs på en plåt med bakplåtspapper och gräddas 10 minuter i 175 grader varm ugn. Den som inte har champagne kan dricka te till.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar