söndag 24 februari 2013

Blåbärspaj med blåbärsmaräng


Eller metall-färgad kaka. Hoppas länken fungerar. Annars är det namnet i titeln som gäller. Författare Elisabeth Johansson på TV4.


Den där marängen tror jag nog man kunde byta ut mot något annat av estetiska skäl. Dessutom räcker inte angiven mängd för att täcka hela tårtan med fluffiga toppar. Jag skulle också hellre använda en quicheform vid ett ev. annat tillfälle. Nu blev det så att själva pajen inte alls nådde upp till kanterna, så jag skar av dem (och åt upp dem - mycket läcker pajdeg). Pajen är god och mäktig.

Vad gäller tillagningen av blåbärsmarängen så står det att blåbärspurén (som jag först lagade själv efter ett recept på internet) och socker och vatten ska kokas till 121 grader. Om man inte har någon lämplig termometer (stektermometer fungerar inte), så är det bra att veta att det är vid den temperaturen som man kan göra kulprov. Så receptet fungerar, men en silverfärgad tårta är litet udda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar