tisdag 12 mars 2013

Cowboymiddag


Jag köpte ett halvt grovstyckat lamm i grannbyn häromveckan och nu var det dags att börja ta av bitarna. I söndags blev det således spare-ribs på lamm (och ett par från fläskbiten som blev rillettes). Glazen i frysen måste ha varit den här. Receptet på revbensspjället tog jag från en åländsk lammbonde. Det står i receptet att det inte är så mycket att bli mätt på, men kan jag inte hålla med om!


Cowboys gillar ju bakad potatis, sägs det, och i en tidning hittade jag ett rätt smart recept som kan förberedas. Det är egentligen inte ugnsbakad potatis, utan kokt potatis som gratineras. Man kokar mjölig potatis på ca 150 g per styck (här var det 6 stycken) ca 20 minuter med skalet på, delar den och gröper ur en del av innanmätet som hackas och blandas med 50 g skinktärningar (bacon) och en hackad gul lök. Sedan blandar man allt och fyller potatisarna igen, samt lägger på några smörklickar och gratinerar 30 minuter i 225 grader. De kan sedan hållas varma övertäckta längst ner i ugnen i 80-100 grader. Ifall man nu inte håller på att grilla revbensspjäll förstås...

Kommentarer: Det blev litet torrt med bara någon smörklick och dessutom kunde de ha saltats extra, för sältan från de små fläsktärningarna räckte inte till. Antingen kan man ju blanda i litet smält smör eller göra en gräddfilssås till.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar