måndag 25 mars 2013

Rädismaulisar utan ägg


Det här är ett recept utan ägg och olja i degen och det fungerar också, men är rätt så jobbigt att kavla ut. Därför blev degen kanske något tjockare än den skulle ha varit annars, så den räckte inte till innehållet. Man kan ju göra en halv sats till för säkerhets skull.

250 g mjöl
140 ml hett vatten
1 tsk salt

Blanda mjöl och salt, häll på vattnet, knåda och låt degen vila en halvtimme inslagen i folie.


Skölj blasten noga från 3 knippen rädisor och fräs dem i litet smör med 
2 msk hackade nötter (hasselnötter i originalreceptet, men jag tog rester av valnötter och sesam)
Låt svalna och hacka bladen och blanda dem med
150 g kesella
1/2 tsk salt, 1 krm peppar och 1 krm muskot


Gör maulisar och pensla med vatten istället för ägg. Sjud dem 6 - 8 minuter. Fräs dem i smör före servering. Om man serverar maulisarna med stekt lök istället för med bacontärningar blir det en helt vegetarisk rätt. Gör gärna en rädis- och purjosallad till.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar