söndag 7 april 2013

Friterade ost-potatis-tomatkakor


När jag nu ändå hade fritösen framme...


Serveras med gräslökdip och sallad

Koka 300 g potatis av en mjölig sort och mosa den. Låt 6 torkade tomater, inlagda i olja, droppa av och skär dem i småbitar. Riv 150 g smakstark ost, typ gruyère. Gör en fördeg på 20 g jäst, 80 ml mjölk, 1/2 msk socker och litet mjöl och låt den jäsa en kvart. Tillsätt den pressade potatisen, 1/2 tsk salt, 1 ägg, 1 äggula och ca 200 g mjöl. Knåda degen. Tillsätt ost och tomater och låt degen jäsa en timme. Sätt på fritösen. Forma små bullar med ett par skedar och fritera dem tills de blir guldgula. Låt dem droppa av på hushållspapper. Gott!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar