torsdag 25 juli 2013

Caesarburgare


Kocklärlingen hade inte tid för något långkok, så det blev en burgare.


Dressing, görs gärna litet i förväg:

1,5 dl majonnäs
4 sardeller
1 pressad vitlöksklyfta
2 tsk dijonsenap
rivet skal och saft från 1 citron
1/2 tsk vitpeppar

Blanda allt i mixern.

Som hamburgerbröd skulle det vara surdegsbullar, vilket i o f sig innebär att man inte kan äta burgaren på vanligt sätt om man inte är en krokodil. Men bullarna var väldigt goda. Rostades lätt utan fett med snittytorna nedåt i en stekpanna.

För 4 burgare:
4 kycklingfiléer (här tunnare kycklingschnitzlar)
8 skivor bacon
1 dl nyriven parmesan
sallad

Stek baconskivorna knaprigt. Stek filéerna i baconfettet två minuter på varje sida, salta, peppra och strö över parmesan och grilla dem på ett ugnsfast fat ca 7 minuter. Om det är tunnare schnitzlar kan man stryka grillningen och steka färdigt i pannan och därefter panera dem i parmesan. 

Varva dressing, bacon, kyckling och sallad i de rostade bröden. Serveras enligt receptet med pommes frites, men vi åt sallad och chips till.

Väldigt gott och riktigt mättande!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar