måndag 8 juli 2013

Sallad med färskostbollar




Det här är en matig sallad som ser riktigt tjusig ut.

För färskostbollarna:
En handfull rostade hackade nötter (här 25 g hela pinjekärnor)
3 torkade hackade aprikoser
1 tsk mortlad rosépeppar
3 tsk paprikapulver (ej starkt)
1 krm salt
hackad gräslök
250 g färskost

Gör lagom stora bollar av färskost och rulla dessa i nöt-aprikosblandningen, rosépeppar-paprika-salt-blandningen och i gräslöken (på olika sidor av bollarna, annars räcker inte mängden).

Salladen ska egentligen innehålla en grapefrukt, men det blev en apelsin istället. Klyftorna skär ut, så att hinnorna inte kommer med i salladen och så kramar man ut resterna över en skål, där dressingen blandas. Det ska också vara med 2 tsk dijonsenap, 1 msk honung, 1/2 tsk mald kardemumma och enligt receptet hela 4 msk vit balsamicovinäger och 6 msk olivolja, vilket jag minskade ner (och dessutom bytte jag ut vinägern mot citronsaft).

Förutom bladsallad och apelsin (grapefrukt) ska salladen helst innehålla färska örter och schalottenlök.

Gott!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar