söndag 10 november 2013

Vingårdens vaktel



En vaktel är kanske ingenting för storätaren, men det är en god liten fågel, som dessutom är festlig och dekorativ.

Den här vakteln var fylld med färsk getost, men det kan kvitta, för man kommer nästan inte åt fyllningen p g a skrovet. Stek vakteln på alla sidor och lägg över den i ugnen. Efter att ha kollat diverse motsägelsefulla tips angående stektid och ugnsvärme, bestämde jag mig för att gå efter pommes-frites-förpackningens råd och köra vaktlar och pommes frites samtidigt i var sin form, d v s 200 grader och i varje fall 20 minuter. När vakteln har fått stekyta och saltats och pepprats, samt lindats med en skiva bacon, fick den sällskap av vindruvor och litet stekt lök i ugnsformen. Såsen gjorde jag med bas på resterna från igår och smaksatte den med vitt vin och litet konjak, samt med skyn som bildads under vaktlarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar