måndag 10 februari 2014

Couscous-Taboulé med stekta gösfiléer och ingefärssås



Häll 2 dl saltat vatten över 200 g couscous och låt svälla under lock. Luckra sedan upp couscousen och låt den svalna. Grovhacka 75 g oskållade mandlar och rosta dem i en stekpanna utan fett. Ta ur kärnorna ur 125 g torkade dadlar och finhacka dem. Skär en stor gul paprika i små tärningar. Skiva ett knippe färsk lök eller en bit purjo fint. Hacka ett eller par knippen slätpersilja och ett knippe mynta. Blanda allt i couscousen.

Pressa en vitlöksklyfta. Blanda den med 8 msk citronsaft och 8 msk olivolja, litet salt och peppar. Häll över salladen och rör om. Låt den dra minst en halvtimme.

Riv färsk ingefära och blanda med gräddfil. Smaka ev. av med salt och peppar.

Förbered gösfiléerna. Skär dem i mindre bitar och gör ett par snitt på hudsidan utan att skada köttet. Salta och peppra och vänd dem i mjöl precis innan du steker dem i (klarat) smör.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar