tisdag 25 februari 2014

Rösti med morotssabayon


Det här är en väldigt trevlig förrätt eller smårätt som man kan bjuda vegetarianer på - och inte saknar man kött heller. Jag hittade receptet på en fransk blogg, men höll mig till det tidigare rösti-receptet.


400 g potatis
1 äggula
1 msk potatismjöl
1 tsk salt
1 krm peppar
gräslök

Det skulle vara färsk lök i röstin, men det hade jag inte, så det blev förra sommarens frysta gräslök. Riv potatisen i en handduk, pressa ut vätskan och blanda med de andra ingredienserna. Sätt ugnen på 180°, stek tre stora tjocka rösti två minuter på varje sida och stek färdigt i ugnen 15 - 20 minuter, så är det tid att fixa sås, ägg och tillbehör i lugn och ro.

3 äggulor
125 ml morotssaft
1 msk citronsaft
salt, peppar

Rör ihop ingredienserna och vispa över vattenbad tills såsen tjocknar. Ställ undan den ett ögonblick. Dra vattenkastrullen från värmen. Lägg ett lock eller plastfolie över bunken med såsen och ställ tillbaka den över den varma, men inte kokande kastrullen. Stek var sitt ägg.

Lägg röstin underst, eventuellt på en salladsbädd, fortsätt med ägg, sås, riven parmesanost och gräslök och servera genast. Kan rekommenderas!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar