torsdag 13 mars 2014

Kocklärlingen viker servetter och serverar böncreme med rostbiff till syrran




När syrran kom hem för första gången på länge skulle hon naturligtvis bjudas på en trerätters meny av sin lillebror. Efterrätten var självklar - hon önskade sig semlor! Huvudrätten skulle bli något med risotto och förrätten kom jag på när jag väntade på tåget häromdagen. Någon gång kanske kocklärlingen själv får inspiration till vad han ska laga, men i varje fall övar han på flitigt.

Böncreme med rostbiff:

En liten burk vita bönor fick droppa av och mixades med rivet citronskal och smakades av med citronsaft, salt och peppar, samt dragon. För konsistensens skull blev det också litet färskost av philadelphiatyp inblandat och detta spritsades i glas, för att skydda kanterna. Sedan var tanken att fritera antingen ruccola eller persilja och det blev persilja, men faktiskt smörstekt. Nackdelen är väl att persiljan tenderar att fastna på tallriken när den svalnar, vilket inte sker om den friteras i olja. Sedan dekorerades glaset med rostbiff på pinne. Det ser väl fint ut. Den vackert vikta servetten kom visst inte med på bilden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar