torsdag 20 mars 2014

Kocklärlingens trerätters meny: Spättafilé fylld med rökt lax



Det här är en maträtt som är väldigt lätt att göra och ser väldigt lockande ut i receptet. Men vi tyckte inte riktigt om den. Den rökta laxen blir så salt när den är uppvärmd, men smaken är ju olika, så någon annan kanske gillar den.

Ta två spättafiléer per person och lägg på 1/2 - 1 skiva rökt lax och litet dill. Rulla ihop och lägg med skarven nedåt i en ugnsfast form. Häll på litet vin och koka under en bit smörat smörgåspapper i 20 minuter i 175° i mitten av ugnen. Koka under tiden potatis. Mot slutet fräser man skurna sockerärter i smör och häller på en slatt vitt vin, om de verkar behöva litet vätska. Gör en ljus sås på 2 msk smör, 2,5 msk mjöl och 4 dl fiskbuljong / vin / sky från fisken i ugnen. Här tog pusten slut för att göra allt från grunden. Smaksätt såsen med rivet skal och saft från en citron (kanske inte all citronsaften, men en del), samt eventuellt litet dill.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar