lördag 1 mars 2014

Krämig potatissoppa med tryffelolja



Direkt vacker blev den ju inte, den goda och krämiga potatissoppan, fastän jag gjorde ett tafatt försök att fixa till den med pumpakärnor inför fotograferingen. Egentligen hade jag tänkt strimla ner rökt lax i den, men sedan åt vi den "norska provencalska laxen med apelsinsenapssås" på en assiett bredvid.

1 kg potatis
1 stor morot
120 g rotselleri
1 liten purjo
2 lökar
2 msk smör
1,5 l grönsaksbuljong
salt, peppar, muskot, 1/2 tsk torkad dragon
1 - 2 dl grädde
tryffelolja om man har

Tryffeloljan stod inte i originalreceptet, men den passar till potatis, så varför inte?

Hacka löken och skär potatis, morot, selleri och purjo i ca 1,5 cm stora bitar. Fräs löken i smör tills den får färg, tillsätt morot, purjo och selleri och fräs dem tills de också börjar få färg. Tillsätt potatis, buljong och dragon. Koka ca 25 minuter. Häll i grädden. Mixa soppan och smaka av med kryddorna och tryffeloljan. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar