tisdag 22 april 2014

Gös med spetskål och ramslökspestomos



Potatismoset görs till en början på vanligt sätt. Rosta litet pinjekärnor och tvätta litet ramslök och mixa ihop. Häll på salt och ett par matskedar olja och mixa till en slät smet. Blanda ner peston i moset före serveringen.

Spetskål är ju inte alls som vitkål, utan innehåller mycket mer vatten, så den faller ihop vid tillagningen. Skär en spetskål i strimlor, skär ett par tre urkärnade tomater i strimlor. Fräs kålen i litet smör ca 8 minuter. Tillsätt 1 dl vitt vin och koka kålen ytterligare några minuter. Smaka av med salt, peppar och muskot. Blanda ner tomaterna.

Förbered gösfiléerna med citronsaft, salt och peppar och stek dem i smör och olivolja tillsammans med en kvist timjan i mellanstark värme. God fiskrätt!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar