tisdag 1 april 2014

Herrpudding


Kocklärlingen gjorde en kräm / pudding à la TV-kocken. Den blev väldigt god, även om man får hoppas att stjärnkockar inte serverar efterrätter som baserar sig på puddingpulver. Men receptet är väl för vanligt folk.


Vaniljpuddingpulver för 5 dl mjölk, tillagat efter beskrivningen. Om den innehåller äkta vanilj är det bra, annars kan man tillsätta det. Låt puddingen svalna.
Vispa 2 dl grädde och blanda i.
Riv 100 g mörk choklad och blanda i.
Tillsätt 3 msk brun rom och blanda väl.

Lägg en handfull hackade valnötter i en stekpanna, värm upp den, pudra över florsocker och låt det smälta medan nötterna får litet färg och börjar dofta. Dela upp de karamelliserade valnötterna på 6 glas (TV-kocken tycker att 4 glas blir lagom, men då ska man nog vara väldigt hungrig). Det är ju såå modernt med konservglas från Weck, så då tog vi det, nu när vi har ätit upp kvittenmoset som jag konserverade i höstas.
Skeda puddingen i en fryspåse och spritsa i glasen, så att kanterna inte blir kladdiga. Före servering lägger man på bär, mandelbiskvier och t ex citronmelissblad om det redan finns i trädgården.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar