tisdag 22 april 2014

Lammstek med citronsås



Det här receptet har jag haft i många år i en pärm utan att tillaga det och det blev väldigt bra, även om jag fick ta till några justeringar p g a tryckfel (?). 

en lammstek (lår) - skulle vara på 800 g - den här var på 1350 g med ben, som jag skar bort
diverse örter att fylla lammsteken med
salt och peppar
vardera ca 100 g av selleri, morot och lök, skurna i tärningar
4 dl vitt vin
1 skvätt rött portvin
saft och skal av 1 citron
3 pressade vitlöksklyftor

potatismos gjord på vanligt sätt
sockerärter, kokta några minuter i saltat vatten, därefter tillsatt litet smör

Fyll ev. lammsteken och salta och peppra den in- och utvändigt. Bind upp den och bryn den runt om i en gryta. Ta upp den och bryn grönsakerna. Lägg tillbaka steken. Häll på vin och bräsera den 70 - 90 minuter utan lock i 180°. Ta upp steken och håll den varm i folie. Sila av såsen och smaka av med saft och skal av en citron (inte all saften troligen) och vitlök. Red den med maizena utrörd i portvin.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar