fredag 16 maj 2014

Bratwurst- och surkålsquiche



Kanske en något oväntad maträtt, men mycket god och mycket mastig (vi orkade bara halva). Receptet ändrade jag litet på. Det blev bl a den vanliga pajdegen istället för vetedeg.

3 dl mjöl, 125 g smör, litet vatten, salt
Knåda ihop degen, låt den vila 30 minuter, kavla ut den, lägg den i formen, nagga, täck kanterna med folie och låt den vila kallt ytterligare minst 30 minuter eller ännu längre. Grädda den 15 minuter i 200° innan fyllningen kommer i.

Låt surkål (kanske 300 g eller så) droppa av, krama ur den och lägg den på botten. Dela Bratwurst i 3 cm långa bitar. Obs! att det som kallas Bratwurst på Ica osv inte har mycket likhet med tysk Bratwurst! Kolla på Lidl istället. Här är det ett paket minikorvar, som jag delade på mitten. Ansa en paprika och skär den i strimlor och lägg mellan korvarna.

Vispa ihop 3 ägg med 1,5 gräddblandad mjölk och peppar. Häll över korvarna och grädda 30 minuter i 200°. Obs! Det är ingen ost i!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar