söndag 18 maj 2014

Gåsbröst med rödvinssvamp



Faktiskt har jag bara dåliga erfarenheter av att tillaga gås, men nu äntligen blev det bra. Troligen är det en väldigt stor skillnad på de hela djupfrysta gäss som säljs och på gåsbrösten. Det här gåsbröstet har legat rätt länge i frysen, för jag har inte fått tag på pärllökar tidigare. På bilden såg det färdiga gåsbröstet rätt rött ut, men vi fegade ur och lät det bli genomstekt. Det var också gott.

Skala 200 g pärllök. Pensla av 250 g champinjoner och låt dem förbli hela om de inte är alltför stora. Hacka 3 skivor vitt rostbröd utan kant med 1 tsk färsk timjan. Blanda brödet med 3 msk kornig senap (rôtisseur) och 1 tsk honung. Salta och peppra. Stek löken hel i 2 msk olja i en gryta. Tillsätt svampen och fräs den också. 

Rör ut 2 msk tomatpuré med 250 ml rödvin och litet rosmarin i en ugnsfast form och låt den bli varm i 160°. Lägg sedan över lök och svamp i den formen och stek ankbröstet i fyra bitar à ca 200 g (utan hud och fett och ben). När det är brynt runt om, lägg över det i den ugnsfasta formen och tryck brödblandningen på ovansidan och gratinera i 25 minuter (eller kanske snarare 35 minuter). Servera selleri-potatismos till. Jättegott faktiskt!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar