lördag 3 maj 2014

Nisses medelhavsbakelse



Nisse Kochs favoritbakelse. Den förra, som blev såå snygg, hittas här.

För 6 stycken:
9 skivor grovt rostbröd

Första lagret:
2 msk hackade soltorkade tomater i olja
1,5 msk philadelphiaost
1,5 msk crème fraîche
italiensk salladskrydda (eller lämpliga örter)

Andra lagret:
1 dl hackade (svarta) oliver
1 - 2 tsk olja
1 - 2 pressade vitlöksklyftor
(men jag råkade blanda oliverna i philadelphia och crème fraîche och då blev det så)

Tredje lagret:
50 g färsk finhackad basilika (en hel kruka)
1,5 msk philadelphiaost
1,5 msk crème fraiche

Garnering
6 stora skivor lufttorkad skinka (jag tog schwarzwälder, men det skulle kanske ha varit mera stilenligt med något mer sydländskt)
några fina blad basilika

Ta ut rundlar, 2 stycken per brödskiva, 3 per bakelse, eller 18 stycken sammanlagt. Det går bra med ett litet glas t ex.

Blanda ingredienserna till lagren och bred på bottnarna och bygg en bakelse. Stryk gärna litet av det tredje lagret på sidorna också, så att skinkan fastnar. Linda skinkan runt om. Lägg på ett par basilikablad på toppen. Gott!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar