tisdag 27 maj 2014

Spansk sötebrödssnigel med ister


Receptet hittade jag i en tysk tidskrift som hade temat Spanien, så jag hoppas att det är ett spanskt recept. Den såg så fin ut på bilden och vid närmare åsyn insåg jag att det här var ett väldigt bra sätt att göra slut på istern i kylskåpet. Det är ett sött bröd, passar väl bäst till frukost eller eftermiddagskaffet.


600 g mjöl
25 g jäst
250 ml ljummet vatten
200 g socker
1 krm salt
3 ägg
200 g rumsvarmt ister

Blanda jästen med vattnet, litet socker och litet mjöl och gör en fördeg, så jäsningen kommer igång. Blanda sedan i resten av ingredienserna, knåda och låt jäsa 1 timme. Baka ut en lång orm och sno den till en snigel och lägg den på bakplåtspapper på en plåt. Enligt receptet ska den nu jäsa 4 timmar (!), men efter 1, 5 timmar började den bli litet väl bamsig, så jag satte på ugnen på 175° och gräddade den ett par timmar för tidigt i 35 minuter. Tycker nog att det blev ett gott bröd! Om man vill kan man dekorera brödet med florsocker.



2 kommentarer:

  1. Det är nog Mallorcas "enzaimada" du gör!

    SvaraRadera
  2. Okej, tack för det! Bra att det inte var ett hittepårecept!

    SvaraRadera