lördag 14 juni 2014

Skalpotatis med remouladsås



En väldigt god remouladsås, gjord på kokta ägg.

För 4 portioner:

1 kg färskpotatis, kokt med skal
salt
6 ägg
1 tsk kapris
40 g mjukt smör
2 msk dijonsenap
150 ml rapsolja
1 knippe persilja
1 msk dragonvinäger
peppar
krasse

Koka äggen i 10 minuter och kyl ned dem i kallt vatten. Skala dem och dela dem på mitten. Ta ut äggulan och pressa den genom en sil. Blanda den passerade äggulan med senap och hackad kapris, utrörd i smör. Droppa i oljan och vispa samtidigt. Tillsätt därefter 1/2 dl vatten, litet i taget. Hacka äggvitorna och persiljan och blanda ner. Smaksätt med vinäger, peppar och salt. Ställ kallt tills det är dags att servera. Klipp över krassen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar