onsdag 9 juli 2014

Panerad kyckling som i Wien



Jag tänkte kolla om det fungerar att värma upp panerad kyckling i ugn, för i så fall skulle jag kunna servera den varm på min österrikiska buffé (tema Wien) om några veckor. Schnitzel och kyckling och kokt kött; allt kan man dubbelpanera och servera, enligt wienarna. Så här gör man:

salta och peppra kycklingdelarna (det här är filé skuren i mindre bitar)
vänd dem i mjöl
vänd dem i uppvispat ägg (det går åt nästan 2 ägg till ett halvt kilo kycklingbitar)
vänd dem i ströbröd

Stek / fritera i skirat smör (helst), ca 1/2 cm i pannan, för det är viktigt att schnitzlar och liknande simmar i fett. Värmen ska från början vara mellanhög, så att kycklingbitarna bryns i lugn och ro utan att bli brända och dessutom blir färdiga inuti, men det kan bli nödvändigt att sänka värmen. Lägg bitarna på hushållspapper för att droppa av. De kan sedan värmas upp i ugn i 150 - 175°.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar