torsdag 18 september 2014

Frossa i fläderbär II: Fläderbärssaft



Fläderbärssaft kan ofta smaka litet tråkigt, men det här är ett väldigt bra recept. Jag tror att citronsyran och även stjärnanisen påverkar smaken mycket positivt.

3 kg förberedda fläderbär
10 korianderkorn
1 sönderbruten kanelstång
2 stjärnanis
2 krm vanilj (stång) eller äkta vaniljsocker
5 ml citronsyra
500 g socker per liter saft
skalet av 1/2 citron

Lägg bären i en stor kastrull och täck med vatten. Tillsätt kryddorna och låt koka en halvtimme. Sila genom duk och låt droppa av över natt.

Mät upp saften och blanda med socker. Det blev 2,5 l i mitt fall. Låt koka 5 minuter och häll på heta, steriliserade flaskor (30 minuter i 110°) och förslut dem. Kan konserveras 30 minuter i 90° för bättre hållbarhet.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar