tisdag 9 september 2014

Fyllda tomater


Det här receptet hittade jag i Christer Lingströms och Marianne Sandbergs bok Det nya svenska köket (från 1987) och det är verkligen en trevlig liten förrätt eller grönsak till middagen. Tomaterna går att förbereda i god tid och sedan värma upp.


8 tomater
2 msk hackad tinad spenat
8 msk dygnsgammalt vitt bröd, hackat eller finskuret
1 msk parmesan
salt, peppar
2 msk olivolja

Det kan nog behövas litet mer bröd och kanske även parmesan, men det ser man. Skär ett lock av de 4 finaste tomaterna och skär bort det gröna fruktfästet. Gröp ur tomaterna och skär de övriga tomaterna i fjärdedelar. Mixa allt utom de urgröpta tomaterna. Koka saften / purén ett tag, passera den och koka den tills den börjar tjockna. Blanda i bröd, spenat och parmesan och smaka av. Fyll de urholkade tomaterna och pensla dem med olja. Värm dem i 200° tills de får färg. Om de är nygjorda med het fyllning går det snabbt, annars inte (förstås).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar