fredag 19 september 2014

Suggatugga


Det ska föreställa en mycket fri översättning av ordet Sausemmel, som en värdshuskokerska på landet har uppfunnit för att hennes gäster ska kunna få något i sig utan att avbryta kortspelet (skat). Eftersom det inte stod exakt hur hennes mackor är fixade, så hittade jag på. Det skulle vara en enhandsmacka och i en annan tidning hade jag läst en beskrivning av världens bästa utflyktsmackor, d v s att man slitsar upp dem uppifrån, så ingenting kan ramla ur.


Det syns inte heller hur mackorna är gjorda. Skär en slits i franskbröden och pilla ut inkråmet (som t ex kan användas till Topfenknödel). Blanda crème fraîche (hon tog ister) med pepparrot, god senap och vitlök och fyll bullarna. Skiva lök tunt och blanda i. Jag stekte två tredjedelar och behöll en tredjedel rå, men man kan nog öka andelen rå lök om man gillar det (det stod inte hur värdshusvärdinnan gjorde det). Toppa med en skiva fläskkött, här en tunn skiva, köpt som smörgåsmat, men man kan även ta en skiva kall stek.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar