lördag 4 oktober 2014

Risotto på bayerskt sätt


... eller hur?


Hittade receptet i tidningens TV-bilaga, men sen fixade jag till det. Framför allt minskade jag ner fettmängden.

1 hackad schalottenlök (och 1 liten hackad kvittenfrukt om man nu har)
1 hackad vitlöksklyfta
240 g risottoris
1 msk olja
1 l grönsaksbuljong (kanske inte allt)
140 g bergsost (som greyerzer och appenzeller), riven
1/4 salladshuvud, finskuret
1/2 vaniljstång
30 g smör
salt, peppar

Koka upp buljong och håll den varm. Fräs lök, kvitten och vitlök i olja, tillsätt riset och låt det bli glasigt. Tillsätt litet buljong och rör, tillsätt mer och fortsätt så. Tillsätt den uppslitsade och urskrapade vaniljstången efter ett tag och mot slutet riven ost och hackad sallad. När risotton är al dente rör man i smöret och smakar av. 

Här serverade jag risotton med lammrester och smörstekta och bräserade kvitten i äpplejuice med salvia.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar