torsdag 8 januari 2015

Petit-chouer med laxkaviar och drink med gin-björnbär



Drinken:
Stryk med citron över kanten av ett glas och doppa det i brunt socker. Låt torka.
För 12 glas:
Värm upp 80 g björnbärsgelé och blanda i 6 msk gin. Dela upp på 12 glas och lägg i ett par björnbär per glas. Häll på bubbel och dekorera gärna med en kvist timjan.

Det här var förrätten på juldagen. Petit-chouerna hade jag gjort i förväg och fryst in. Fyllningen hittade jag på en fransk blogg. Trevligt och gott!

250 g färskost, typ philadelphia
2 tsk crème fraîche
1 vitlöksklyfta, pressad
lite gräslök
dill/persilja eller mynta som dekoration
en liten burk laxkaviar
salt och peppar

Blanda såsingredienserna och fyll petit-chouerna. Dekorera med laxkaviar och dill.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar