torsdag 8 januari 2015

Rådjursmedaljonger med fläderbärssås och saffranskroppkakor



Saffranskroppkakorna finns här. Det här åt vi som huvudrätt på juldagen. I receptet anges 800 g kött, men vi hade bara 300 på 4 pers, eftersom det var en 4-rättersmeny. Man måste ju inte överdriva.

800 g hjort- eller rådjursfilé eller medaljonger
smör
1 msk madeira
1 msk konjak eller liknande
250 ml vildfond
2 msk fläderbärsgelé eller saft
ev. 50 g smör om man vågar sig på en beurre-blanc-redning, jag gjorde en redning på beurre manié, d v s smör och mjöl ihopknådat till en boll, egentligen en vanlig toppredning alltså

Stek medaljongerna och håll dem varma i ugnen, medan du gör såsen. Späd skyn med fond och smaka av. Red av. Egentligen inget märkvärdigt. Gott. Stekte även lite överbliven svamp från soppan och serverade med brysselkål och saffranskroppkakor.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar