onsdag 11 februari 2015

Franskbröd



Ja, det här blev bröd av fransk typ, inte så där väldigt fransksmakande, men någorlunda snabbakade, för fördegen görs bara en dag i förväg.

Rör ihop 50 g vetemjöl special och 50 ml ljummet vatten, täck och låt stå i rumstemperatur ett dygn. Min fördeg stod bredvid den varma kylskåpsväggen och jäste riktigt ordentligt på den korta tiden (utan jäst).

Blanda sedan 
1 msk honung
20 g jäst
350 ml ljummet vatten
fördegen
600 g vetemjöl special
50 g rågmjöl

Knåda 10 minuter, låt jäsa 1 timme, knåda 5 minuter och forma tre baguetter, jäs 1 timme, snitta dem, pensla med mjölk och grädda 30 minuter i 225° med ånga.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar