måndag 2 februari 2015

Harfilé med chokladsås



Jo, det står chokladsås och det stämmer!

Egentligen skulle marinaden kokas, svalna och filéerna få dra över natt, men jag glömde bort det, så jag gjorde en kall marinad på morgonen.

rödvin så det täcker harfiléerna, annars ca 1/2 l
lite hackad morot, selleri och lök eller purjo, 1 tsk spiskummin, 1 tsk kanel, 1 tsk kryddpeppar, 1 tsk rosmarin, 1 tsk timjan

3 harfiléer vägde 400 g, så det tog jag, annars står det 800 g för 4 pers

Torka efter marineringen av filéerna och bryn dem runt om. Häll på marinaden, 1 lagerblad, 1 kanelstång och 1/4 l vatten (fast jag tog en del av buljongen med lök som jag förberett för purjon). Koka upp och ställ sen in i 180° för 45 minuter. Håll köttet varmt. Sila såsen och red den om så önskas. Rör ner 50 g hackad mörk choklad och låt den smälta.

Till  kan man servera brysselkål eller något annat. Här blev det purjolök i bacon. Det fattas potatis/pasta/kroppkakor/liknande på bilden. Men det tillkom.

Jo, och förresten var chokladsåsen god till harfiléerna!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar