måndag 9 mars 2015

Husmorstips när det gäller blomkål


Det var två husmorstips som jag ville testa när det gällde blomkål.

1. Hur man undviker att blomkålen blir missfärgad

2. Hur man undviker kållukten

Blomkål ska ju helst vara fin och vit när man serverar den, men oftast blir den gulaktig. Knepet är att lägg en handduk eller liknande i vattnet ovanpå blomkålen så att denna inte kommer i direkt kontakt med luften.

Koka upp saltat vatten. Lägg i blomkålen och koka den 10 - 15 minuter med duk över.
Det fungerar!

Det gick kanske inte helt att undvika kållukten, men med det här tipset minskar i alla fall lukten:

Koka upp saltat vatten, lägg i blomkålen, låt den koka i 5 minuter. Häll av vattnet och koka upp mer. Lägg i blomkålen igen och koka färdigt. Tyvärr tar det rätt lång tid även om man kokar en del vatten extra i vattenkokaren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar