onsdag 1 april 2015

Aprikospannacotta



Ja, ser det inte gulligt ut. Receptet hittade jag hos en tysk mästerkock, som även är bra på efterrätter. Förlåt, han är österrikare, de har efterrätt i blodet. Men eftersom det inte är aprikossäsong tog jag till burkaprikoser och ändrade på receptet. Det blev bra ändå.

En stor burk lättsötade aprikoser
3 blad gelatin
2 dl grädde
2 msk socker

Lägg gelatinet i blöt. Mixa aprikoserna utan spadet och tryck dem helst också genom en sil. Häll drygt hälften av aprikosmoset i en kastrull tillsammans med grädde och socker och låt koka ett par minuter. Ta bort från plattan, vänta ett ögonblick och blanda ner gelatinet. Häll i (vattensköljda) formar och låt stå kallt ett par timmar. Stjälp upp på desserttallrikar och garnera med resten av aprikosmoset och citronmeliss (den uppmärksamme bloggläsaren ser förstås att det är rosmarin på bilden, tja, man tager vad man haver). Pudra eventuellt över florsocker.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar