onsdag 29 april 2015

Halvfrusen rabarber-bananglass med jordreva



Det är ju säsong både för rabarber och jordreva nu, och även om min rabarber inte räcker långt, så är jag minst sagt självförsörjande på jordreva, som tillsammans med smultronen har utrotat timjanplantorna som de skulle samsas med. 

100 g rabarber
200 g bananer
2 msk jordreveblad
2 dl grädde
flytande honung och eller finhackad spansk kummin (tog både och)
1 msk jordreveblommor

Skär rabarbern i 1/2 cm tjocka bitar och koka upp dem med 1 dl vatten. Stäng av plattan och låt dem dra under lock i 10 minuter. Häll av dem i sil och låt dem svalna.

Mixa jordreveblad, spansk kummin och bananer. För att bananerna inte skulle mörkna mixade jag i de syrliga rabarberbitarna också, men egentligen stod det att de skulle vändas i för att glassen skulle bli tjusig. Vispa grädden och blanda i. Täck en avlång form med plastfolie och häll i smeten. Ställ in i frysen 1 - 2 timmar. Glassen ska inte vara stenhård, bara halvhård. Skär den i skivor och strö över blommorna.