onsdag 1 april 2015

Pastarulle från Thueringen



Något fel blev det. Pastarullen blev inte färdig inuti. Det måste nog vara mycket smör i ströbrödet och så kanske koktiden måste ökas. Men det var en rätt trevlig idé, som jag hittade på en blogg. Man gör en pastadeg på 100 g mjöl och 1 ägg per person t ex (eller per 2 personer), litet vatten och låter den vila innan man kavlar ut den. Under tiden fräser man mycket ströbröd i en stekpanna. Det är här jag tror att man måste ta till en massa smör (eller också blandar man det efteråt med smör). I alla fall ska man pensla pastaplattan med smör, som en strudel. Glöm inte att salta fyllningen. Rulla ihop och knyt in rullen i en duk och koka den 30 minuter, vänd ibland.


Eftersom rullen alltså inte blev genomkokt och alldeles torr och smulig, så försökte jag rädda den genom att skiva den, fräsa den i mycket smör, hälla på vatten och låta den puttra under lock ett tag. Tja, det gick någorlunda. Men den blev aldrig riktigt färdig i mitten.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar