måndag 22 juni 2015

Soppa Billy By från Maxim´s



Den här musselsoppan är jättegod! Nu är det i o f s inte säsong på blåmusslor, men jag hade en påse musselspad sen jag gjorde fyllda pastamusslor med musslor i. Tore Wretman lärde sig det så här i Paris:

Koka 24 blåmusslor med 1 msk finhackad lök, 1 msk hackad persilja 1/4 dl finhackad selleri, 1 dl fiskfond, 3 dl grädde och ta sedan bort musslorna och använd dem till något annat. Koka ihop spadet, peppra litet, sila och dela upp på fyra portioner. Strö över örtkryddor, som på Riche.

Musselspadet jag hade i frysen var inte exakt likadant, det kanske också var ca 2 - 3 dl, som jag kokade ihop med 2 dl grädde. Men det var också väldigt läckert. Även om portionerna blev små. Tore Wretman brukade servera osttarteletter till, typ miniquiches utan fläsk.