onsdag 8 juli 2015

Bayersk/svensk gyros



Ville göra en sorts klämmor av det mjuka tunnbrödet och hittade det här bayersk-grekiska receptet, men om man tar falukorv istället för leberkäs, så blir det mera svenskt.

Rester av falukorv eller leberkäs, strimlad
olivolja
1 paprika
1 lök
grekiskt kryddblandning (oregano, timjan, vitlök, rosmarin, spiskummin...) eller kebabkrydda

Zaziki:
Kesella, vitlök, gurka, salt peppar

Blanda kryddorna med olivolja och massera in i korvstrimlorna. Låt dra minst en timme. Skär paprika och lök i ringar eller skivor. 

Riv gurkan grovt, salta och låt den droppa av. Blanda med pressad vitlök och kesella (eller yoghurt).

Fräs korven i stekpanna. Tillsätt lök och paprika och fräs litet till. Fyll någon sorts bröd och servera med zaziki.

Gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar