måndag 16 november 2015

Pastamusslor fyllda med ricotta och valnötter


 Fotot är taget med min nya kamera i "matmodus" - tja, vet inte om det gör någon skillnad

En helt vegetarisk måltid, där man inte saknar kött eller fisk. 

Ca en halv stor påse med pastamusslor kokas, doppas i kallt vatten och får droppa av.

Rosta 200 g valnötskärnor i 160° och gnid dem sedan med en handduk tills hinnorna går av. Mortla eller kör dem i maskinen tillsammans med en vitlöksklyfta tills det bildas en kräm. Tillsätt 2 msk olivolja.

Riv 60 g parmesan och 1 citron. Blanda ost och citron med 500 g ricotta. Blanda i valnötskrämen och smaka av med salt och peppar. Fyll musslorna och lägg dem i en stor form. Häll ca 2 dl grönsaksfond vid kanten och hetta upp maträtten i ugn i 160° ca 25 minuter.

Gör under tiden en exotisk sås. Här fuskade jag friskt med det som fanns hemma och blandade 1 tsk sambal oelek istället för harissa med 4 msk olivolja och litet örter och kryddor. Sen skar jag en kålrabi och 1/2 rödlök i småbitar och blandade med en del av såsen, eftersom jag inte hade hasselnötsolja, korianderblad och annat. Det blev gott, men knappt med sås av den anledningen.

Droppa såsen över musslorna vid serveringen och lägg upp kålrabbisalladen bredvid. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar