måndag 4 januari 2016

Ägglikörmousse med fläderblomssaft



Jag fick en flaska ägglikör (igen!) till julklapp, från en sån där affär där man köper diverse vätskor tappade i valfria flaskor, och det är alltid lurigt att veta hur länge ägglikör håller sig, så jag gjorde en efterrätt till söndagen efter nyår.

3 blad gelatin
2 dl ägglikör
1/2 dl fläderblomssaftskoncentrat
2 dl vispgrädde
1 burk aprikoser, utbytta mot konserverade kvitten 
rivet skal och saft av 1 ekologisk lime
1 tsk brunt socker på 3 msk limejuice, så det blev litet mer

Lägg gelatinet i blöt. Smält det på svag värme med fläderblomssaften. Rör ner ägglikören, litet i taget och rör hela tiden. Låt stelna i kylkskåp litet grann. Det stod 10 minuter i receptet, men säg 15 - 20. Fast man måste kolla hela tiden, för om moussen blir helt stel, kan man inte blanda ner grädden. Vispa grädden, men inte för hårt. Blanda ner den i moussen och låt den stelna helt, gärna i portionsskålar (4 - 6 st).

Blanda limskal, juice och socker med aprikoser/kvitten och låt marinera. Lägg dem på moussen före servering.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar