måndag 4 januari 2016

Marsipan-pepparkaks-tiramisu



150 g kalt kaffe
1/2 tsk pepparkakskryddor
250 g mascarpone
250 g gräddig kvarg / kesella
1 msk vaniljsocker
125 g socker
3 msk amaretto
1 burk sura körsbär
1 msk maizena eller kanske litet mera
200 g italienska avlånga kex
100 - 150 g marsipanpotatisar
litet kakao

Blanda kaffe och pepparkakskryddor. Blanda mascarpone, kesella, vaniljsocker, socker och amaretto. Sila av körsbärssaften ner i en kastrull. Rör stärkelsen med ett par matskedar av saften i en liten skål. Koka upp resten av saften, tillsätt stärkelsen och låt krämen bli tjock. Tillsätt körsbären och låt krämen svalna.

Lägg hälften av kexen bredvid varandra i en fyrkantig form på ca 16 x 22 cm. Droppa över hälften av kaffet. Bred över hälften av mascarponeblandningen. Bred över all körsbärskräm. Lägg på resten av kexen, droppa över resten av kaffet och bred över resten av mascarponekrämen. Låt stå kallt, gärna över natt. Halvera marsipanpotatisar och fördela över tiramisun och pudera över kakao.

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar