måndag 25 april 2016

Rullade kycklingbröst med ramslök, grön sparris och hemmagjord pasta i ramslöksolja



Kycklingbröst
Lufttorkad skinka, tunt skuren
Ramslöksblad
Philadelphia / Mascarpone

Skär kycklingbröstet så det blir en stor schnitzel med två snitt och banka ut den. Lägg på ramslöksblad, skinka och bred över färskosten. Salta och peppra. Rulla ihop. Rulla runt mera skinka. Bind ihop och bryn i olja. Stek färdigt i ugnen ca 140° 15 minuter.

Mixa resten av ramslöksbladen med litet salt och olja.

För lombardisk pasta pici, som tog en evig tid att göra förstås - tacka vet jag spätzle:
500 g mjöl
1 ägg
1 glas varmt / hett vatten
1 msk olivolja
1 krm salt
Låt den ihopknådade pastan vila, kavla sedan ut den, sporra ut remsor och tvinna dem till typ spaghetti. Koka dem (går snabbt) och vänd i oljan.

Såsen gör man på ca 2 dl grädde som man reducerar och smaksätter med litet av ramslöksoljan, samt salt och peppar.

Väldigt trevlig rätt. Jag serverade grön sparris till (för det fanns inga sockerärter i affären).
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar