måndag 18 april 2016

Sparris-Cannelloni med apelsinsmak



Det här blev en väldigt trevlig lättare sparrisrätt - årets första sparris för vår del också.

Tvätta den vita sparrisen och skala den. Koka skalen med salt och ev. en gnutta socker ca 10 minuter och ta bort sparrisskalen (och släng). Sjud sedan sparrisen i spadet ca 10 minuter. Sjud därefter cannelloni eller lasagneblad i spadet. Tyvärr är det litet svårt att undvika att lasagneblad klibbar ihop. Man får pilla litet.

Smält 100 g smör och blanda i 2 msk ströbröd, repade timjanblad (och helst blommor, men den tiden har inte kommit än) och rivet skal från en ekologisk apelsin. Salta och peppra.

Linda in sparrisen i cannelloni eller lasagne och pensla över smöret. Strö över färskriven parmesan och gratinera i ugn i 220°.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar